VERGETEN

MAG NOOIT...

Uitzending van een indrukwekkend verhaal

Het verhaal van Sera Spanier, een klein meisje dat wil weten wat er gebeurd is met haar familie in de Tweede Wereldoorlog. “Dajeenoe ….. Een verscheurend moeilijke, maar voor toekomstige generaties levensnoodzakelijke taak.” (rabbijn S.A. Soetendorp).

Sera Spanier (1947) groeit op in een joods gezin dat de oorlog overleeft. Op maandag 4 mei vertelde zij over haar jeugd in een door de oorlog zwaar geteisterde familie. Zij schreef daarover in 2006 haar familiegeschiedenis: Het gesluierde licht. Ze beschrijft de mooie en de gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden van haar familie op heldere en indrukwekkende wijze.

Bekijk hier de uitzending op YouTube 

Een Compassie-project van het ILOZ, ism. het Kompas, Zoetermeer

Toespraak burgemeester Lokker


Burgemeester Jan Pieter Lokker kon helaas geen toespraak houden bij het leggen van de bloemen in het Wilhelminapark. Zijn toespraak is via een videoboodschap samen met het 4 mei gedicht te bekijken via onderstaande link.

75 jaar Bevrijding

De actie van afgelopen vrijdag met de Bevrijdingspin die Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft uitgereikt aan de bewoners van de verzorgingstehuizen Vivaldi, Morgenster en De Rozentuin is een groot succes gebleken.

Zij werden met heel veel enthousiasme ontvangen en hebben al veel dankbetuigingen gehad van de bewoners en de verpleging. 

Reportage Omroep West 

 

Een vliegtuigcrash bracht de Amerikaanse sergeant John McCormick in Zoetermeer. Precies 75 jaar daarna beginnen zaterdag de activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding in Zoetermeer. Op 22 februari 1945 maakte bommenwerper Jolly Duck een crashlanding in Zoeterwoude. Een landing met grote gevolgen voor zowel de Amerikaanse bemanning als de lokale bevolking van Zoeterwoude en Zoetermeer. Maarten Havinga vertelt het indrukwekkende verhaal.

Rosetta Musaph-Andriesse (91) over oorlogservaringen en leven in vrijheid:

"Denk goed na over wat het betekent om in een vrij land te leven. En heb het er ook met je vrienden over, waar ze ook geboren zijn, of waar ze vandaan komen. Je mag hier zeggen en kiezen wat je wil, je kan gaan en staan waar je wil, je hebt een centje om uit te geven en je hebt eten zoveel als je lust. Dus zorg ervoor dat je met je stem eraan bijdraagt dat dit land een mooi evenwichtig land blijft."

1/2

Partners van de Maand van de Vrijheid

Blijf overal van op de hoogte:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram