Dodenherdenking

De gemeente zal gezien het corona-

virus de Dodenherdenking in

aangepaste vorm door laten gaan.   

📅 Maandag 4 mei
 

Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2020 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar niet plaatsvinden. De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag vlag halfstok te hangen en er is deze dag tussen 12:00  en 19:30 uur de gelegenheid om een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument.

Op 4 mei herdenken wij alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Bloemen leggen bij het oorlogsmonument
De gemeente Zoetermeer geeft inwoners de mogelijkheid om vandaag, met inachtneming van de RIVM voorschriften, tussen 12:00 en 19:30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Het is ook mogelijk om voor € 4,50 een bos rood-wit-blauwe bloemen te doneren die dan namens u bij het door u gekozen oorlogsmonument wordt gelegd. Ga hiervoor naar www.4en5mei.nl.

Burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw leggen vanavond om 18:45 uur met een lid van scoutinggroep John McCormick twee bloemstukken bij de graven van drie Zoetermeerse verzetsstrijders en bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij vanavond rond 19:00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Aansluitend leggen ook een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers een krans bij het monument. In het Wilhelminapark worden door de gemeente diverse maatregelen genomen zodat iedereen veilig kan herdenken.

Toespraak burgemeester Lokker
Burgemeester Jan Pieter Lokker zal geen toespraak houden bij het leggen van de bloemen in het Wilhelminapark. Zijn toespraak is via een videoboodschap samen met het 4 mei gedicht op 4 mei vanaf 12:00 uur te bekijken via de website van de gemeente, de gemeentelijke social media kanalen en via  deze link. 

Vlag halfstok

Om inwoners de gelegenheid te geven te herdenken wordt aan iedereen gevraagd op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. Bij het Stadhuis en het Herdenkingsmonument in het Wilhelminapark hangt op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok en bij de Oude Kerk de Nederlandse- en Amerikaanse vlag.

Partners van de Maand van de Vrijheid

Blijf overal van op de hoogte:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram